Sedmi po redu Eko Rock Festival Desant na Drvar

Sedmi po redu Eko Rock Festival Desant na Drvar održat će se 3. i 4. augusta u  parku kod Titove pećine u Drvaru . Ovaj festival je u svom programskom sadržaju doživio potpunu nadgradnju, pa će ove godine uz kvalitetan muzički imati i ekološki program.   
U sklopu muzičkog programa,  najavljen je nastup poznatog rock benda Emir i Frozen Camels za drugi dan festivala. Na festivalu ce gostovati i bendovi:  Ti Ritu Piri Pip, L'Kok, Aleksandrija, Grasshoppres i Charna Band. Cjelokupni muzički program još nije finaliziran, a organizatori se trude da posjetiocima ponude što bolje i interesantnije izvođače.

Cilj Eko Rock Festivala Desant na Drvar  je da isti postane okupljalište mladih ljudi iz cijelog regiona gdje će se na ovom kultnom mjestu upoznavati i uživati u dobroj muzici. Posjetioci festivala će imati obezbijeđene uslove za BESPLATNO kampovanje, organizovanu posjetu Titovoj pećini, koncerte poznatih rock bendova, zanimljiv sadržaj koji promoviše ekologiju i obnovljivu energiju, nastupe paraglajdera...
Naime, da je cijeli ovaj raznovrsni koncept dio pozitivne rock priče ukazuje i to da je “kum festivala” regionalni muzičar Rambo Amadeus koji je ujedno festivalu dao i ime, dok će mu ove godine obezbijediti takozvani solarni roštilj.

 

.